Weer en klimaat Costa del Sol

De altijd aangename temperatuur aan de Costa del Sol en de beste reistijd

Het mediterrane klimaat aan de Costa del Sol zorgt voor stabiel warme en droge zomers en zachte temperaturen in de winter. Het weer aan de Costa del Sol zorgde ervoor dat deze kuststreek zijn bijnaam Zonnekust verkreeg. Met 325 dagen zon per jaar en een zomer die nergens anders in Europa zo lang duurt, is het weer aan de Costa del Sol ideaal voor zonaanbidders. De regio is al vijftig jaar lang een geliefde vakantiebestemming, van januari tot december.

Het weer in de Costa del Sol in de zomermaanden

Een meer zonzekere bestemming dan de Costa del Sol kun je in de zomermaanden haast niet treffen. De temperatuur aan de Costa del Sol ligt in de zomermaanden tussen de 30 en 35 graden, maar tijdens een hittegolf kunnen dat er makkelijk 40 worden. Daar is de hete Terralwind meestal verantwoordelijk voor. Het weer in de Costa del Sol is in juli en augustus het beste voor zonliefhebbers. Deze droge maanden tellen gemiddeld elf zonuren per dag.

Reisorganisaties met reizen naar de Costa del Sol die wij aanbevelen


De lentemaanden

In de lentemaanden is de temperatuur aan de Costa del Sol aangenaam, maar nog niet verzengend warm. Af en toe valt er nog een regenbui. Na de winter is het weer in de Costa del Sol in het voorjaar dan ook op zijn natst. De meeste neerslag valt in maart. Vanaf mei wordt het klimaat in de Costa del Sol aangenaam voor zonzoekers, alhoewel het zeewater voor de meeste van hen dan nog wel te koud is om in te zwemmen.

Het klimaat aan de Costa del Sol in het najaar

Het goede klimaat dat in de Costa del Sol in de herfstmaanden heerst, nodigt veel mensen ertoe uit een ticket naar de Zuid-Spaanse zon te boeken. Tot en met oktober heeft het zeewater een aangename zwemtemperatuur. Daarna, in november, december en de eerste vijf maanden van het jaar zwemmen verreweg de meeste mensen niet. Alhoewel het weer aan de Costa del Sol overdag nog meer dan aangenaam is, daalt de temperatuur ’s avonds sterk. Houd daar dus rekening mee.

Zonnige winterdagen aan de Spaanse Zonnekust

Spanje is winterzonbestemming nummer één en het weer aan de Costa del Sol spant daarbij de kroon. De zachte temperaturen maken het mogelijk om in dit seizoen vele uitstapjes te maken, zowel naar steden als in de natuur. Kilometers aan wandelpaden nodigen je uit de flora en fauna te bewonderen. Alhoewel het sneeuwrijke berggebied Sierra Nevada niet ver van de Costa del Sol vandaan ligt, weet het microklimaat meestal een stralend blauwe hemel aan de Zonnekust te garanderen.

De beste reistijd voor een vakantie aan de Costa del Sol

Wat de beste reistijd is voor een vakantie aan deze prachtige kustlijn? Wat het beste weer in de Costa del Sol is, is geheel afhankelijk van de reden van je bezoek. Zonaanbidders die 7 of 14 dagen willen ontspannen, doen dit vanwege de hoge temperaturen meestal hartje zomer. Een vakantie die in het teken staat van natuur en cultuur wordt vaak in het voor- en najaar gevierd. April en mei zijn net als de herfstmaanden populair onder golfers.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...