Activiteiten & Tours Costa del Sol

Activiteiten & Tours Costa del Sol

spanje -

Wat is er te doen aan de Costa del Sol?

Natuurlijk ga je erheen voor de gouden zandstranden, maar een van Spanjes meest geliefde vakantiebestemming heeft jou als bezoeker nog meer te bieden. Zo zijn er op sportief gebied tal van activiteiten in de Costa del Sol te ondernemen en laten de diverse excursies in de Costa del Sol je kennismaken met het rijke culturele verleden van de regio. Vraag je je af wat er te doen is in Benalmádena, Torremolinos, Málaga of een andere plek aan de Zonnekust? Wij zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje.

Dit zijn de leukste activiteiten aan de Costa del Sol

Wil je het strand eens een dagje verruilen voor iets anders? Van alle activiteiten die je in de Costa del Sol en omgeving kunt ondernemen, is een bezoek aan het middeleeuwse paleis en Moorse fort Alhambra in Granada het populairst. Ook geliefd zijn de Romeinse stad Ronda, de Andalusische hoofdstad Sevilla met zijn sprookjesachtige gebouwen en het spannende wandelpad Caminito del Rey. Ook een dagtrip naar Gibraltar, Europa’s zuidelijkste puntje, behoort tot de mogelijke activiteiten aan de Costa del Sol.

Excursies & Tours aan de Costa del Sol

Excursies naar het binnenland

Een excursie in de Costa del Sol hoeft niet altijd aan de kust plaats te vinden. In het binnenland leer je het echte Andalusië kennen. De witte dorpen, de pueblos blancos, geven je een heel ander beeld van de regio. Het traditionele leven daar vormt een groot contrast met de drukke badplaatsen en hun soms luxueuze en mondaine karakter. Wat er te doen is in de Costa del Sol? Een geheel andere wereld ontdekken dus!

De leukste activiteiten aan de Costa del Sol om met kinderen te ondernemen

De Costa del Sol is een topbestemming voor gezinnen. Kinderen zullen zich in de vele parken, waterparken en dierentuinen zonder twijfel vermaken. De zomerzon maakt het geheel nog gezelliger en tegen zo’n lekker ijsje zegt ook niemand nee! Absolute tips zijn het waterpark in Málaga, het Krokodillenpark in Torremolinos, in excursies naar Fuengirola met zijn BioParc Zoo en de kabelbaan van Benalmádena die jullie tot bijna 800 meter hoogte brengt!

Wat is er te doen in Benalmádena?

Benalmádena is met zijn vele bars, restaurants en winkeltjes en tien kilometer tellende boulevard een topfavoriete bestemming. Wat er behalve dat en de genoemde kabelbaan te doen is in Benalmádena? Bezoek de Jardín de las Aguilas (de Tuin der Roofvogels) eens, of het vlinderpark waar je wel 1500 vlindersoorten bewondert. Tot slot behoort ook het Sea Life Aquarium tot de beste antwoorden op de vraag wat er te doen is in Benalmádena. Naar Benalmádena vertrekken veel excursies vanuit Marbella.

Wat is er te doen vlak bij de Costa del Sol?

In Andalusië bevind je je vlak bij het Afrikaanse continent. Daardoor zijn er ook excursies die je van de Costa del Sol naar Marokko brengen. Het land ligt op slechts 14 kilometer afstand van Spanje. Dichter bij huis zijn het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba antwoorden op de vraag wat er te doen is aan de Costa del Sol en omgeving. Vraag ook bij je accommodatie eens wat er te doen is in Estepona, Fuengirola, Torremolinos of een andere badplaats waar je verblijft.


Handige reistips & deals

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...