Vliegveld Costa del Sol

Málaga: het internationale vliegveld van de Costa del Sol

Wie vakantie in Zuid-Spanje wil vieren, kiest in de meeste gevallen voor een vliegreis. Zeker in het hoogseizoen gaan er vanuit Nederland veel directe vluchten naar de Costa del Sol. Alhoewel er geen vliegveld in het mondaine Marbella aanwezig is en er ook geen internationaal vliegveld op Torremolinos, welke tot de populairste plaatsen van de regio behoort, bestaat, is een reis naar de zon makkelijk en comfortabel. Van alle vliegvelden aan de Costa del Sol ontvangt Málaga zonaanbidders van buiten de Spaanse grenzen. Vanaf daar reis je verder naar je bestemming.

Málaga als toegangspoort van de Zonnekust

Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol is het vliegvel dat voor de Costa del Sol het belangrijkst is. Het ligt op acht kilometer van deze stad en Torremolinos ligt zelfs nog dichterbij: vijf kilometer ten zuiden ervan. Dat verklaart meteen waarom er geen vliegveld in Torremolinos zelf aanwezig is. Vanuit Amsterdam vlieg je in twee uur en drie kwartier naar deze luchthaven. Boek je een pakketreis, dan word je na aankomst per transfer naar je accommodatie gebracht. Andere mogelijkheden zijn het huren van een auto of gebruikmaken van het prima geregelde openbaar vervoer.

Zo reis je naar Marbella

Ondanks de jaarlijkse toeristenstroom is er geen vliegveld op Marbella aanwezig. Gelukkig ligt het internationale vliegveld van de Costa del Sol op slechts 50 kilometer afstand. Eventueel zou je ook op Gibraltar kunnen vliegen. Dit is ongeveer 75 kilometer van Marbella vandaan. Vanuit Málaga kunt je al binnen drie kwartier in Marbella zijn. Je kunt een bus nemen, maar vaak is de trein van het vliegveld naar Marbella een stuk sneller. Een auto huren op een van de luchthavens in of nabij de Costa del Sol kan natuurlijk ook, die pik je dan direct op de luchthaven op.

Van het internationale vliegveld naar Torremolinos

Voor Torremolinos geldt hetzelfde als voor Marbella. Ondanks zijn toeristische aantrekkingskracht is er geen vliegveld in Torremolinos aanwezig. Wederom is van alle vliegvelden in de Costa del Sol en omgeving dat van Málaga het dichtstbij. Torremolinos is per trein eenvoudig te bereiken. Vanuit de aankomsthal loop je in enkele minuten naar het treinstation. Je betaalt nog geen twee euro om naar Torremolinos te reizen en het ritje duurt maar tien minuten. Ook in het geliefde Estepona is overigens geen vliegveld. Je overbrugt de ruim tachtig kilometer per bus, trein, privétransfer of huurauto.

Het hele jaar door naar het zonovergoten Zuid-Spanje

De vliegvelden aan de Costa del Sol en de omgeving daarvan zijn vanuit Nederland makkelijk te bereiken. Boek je bij bijvoorbeeld bij TUI, dan vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven in nog geen drie uur naar Málaga. De vliegafstand bedraagt amper 2000 kilometer. Boek je een pakketreis, dan is de transfer van het vliegveld aan de Costa del Sol tot je accommodatie vrijwel altijd inbegrepen. Zo hoef je zelf nergens over na te denken. Zelf je ticket boeken kan natuurlijk ook. KLM, Transavia en Ryanair voeren directe vluchten naar de Zonnekust uit.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...