Stranden Costa del Sol

Dagdromen aan de mooie stranden van de Costa del Sol

Menigeen vraagt zich af wat het mooiste strand aan de Costa del Sol is. Een moeilijk te beantwoorden vraag, want dit Spaanse kustgebied is zó divers! Zo telt alleen al Marbella stranden met een totale lengte van 27 kilometer, strekken zich ook rond andere badplaatsen ellenlange gouden zandstranden uit en zijn er ook beschutte baaitjes waarvan er diverse zeker tot de mooiste stranden van de Costa del Sol behoren. Eén ding is zeker: dit stukje Spanje heeft voor ieder wat wils.

De volgens locals én bezoekers mooiste stranden aan de Costa del Sol

Smaken verschillen, maar over sommige dingen is men het roerend eens. Een aantal van de mooie stranden aan de Costa del Sol behoort tot de top van dit kustgebied. Neem bijvoorbeeld het in Torremolinos gelegen strand Playa de la Carihuela. Het grootste strand van de badplaats wordt gekenmerkt door schoon en ondiep water. Maar ook Benalmádena heeft een strand om u tegen te zeggen. Playa Malapesquera wordt prachtig geflankeerd door groen, dat in de warme zomermaanden voor welkome beschutting zorgt.

Wie op het favoriete strand van Neria aan de Costa del Sol neerstrijkt, geniet behalve van de zon ook van de gezellige chiringuitos, de kleine restaurantjes op Playa de Burriana. Het Playa de la Rada strand is in Estepona het geliefdst van deze badplaats. Playa de Maro, ook wel Maro Beach genoemd, is de trots van het wat minder toeristische Nerja. Hier zon je in de meest idyllisch denkbare omgeving. Tot slot zijn ook de stranden bij Fuengirola, waaronder Playa El Ejido, erg populair onder bezoekers van de Costa del Sol.

Reisorganisaties met reizen naar de Costa del Sol die wij aanbevelen


La Malagueta: strand, palmbomen en chiringuitos maken je dag compleet

Bij het woord stadsstrand trekken veel zonaanbidders vaak hun neus op, maar in Málaga is dat echt onmogelijk. La Malagueta behoort echt tot de mooiste stranden aan de Costa del Sol! Het 1200 meter tellende zandstrand is centraal gelegen. De inwoners van Málaga noemen La Malagueta zelfs het mooiste strand van de Costa del Sol. Het strand kan je met zijn groene gebieden met palmbomen voldoende verkoeling bieden en bij een van de chiringuitos eet je tussen de middag de lekkerste gegrilde vis op een spies.

Marbella: stranden voor iedereen, inclusief de rich and famous

Het mondaine Marbella boogt op zijn stranden, die zelfs door de internationale jetset worden bezocht. Een van Spanjes populairste vakantiebestemmingen telt maar liefst 23 stranden en heeft de meeste Blauwe Vlaggen van de hele Andalusische kust. Niet zo gek dus, dat de in Marbella gelegen stranden tot de mooiste stranden van de Costa del Sol worden gerekend. Ondanks het mondaine karakter zijn in Marbella de stranden voor iedereen. Vooral Playa de Cabopino is de laatste jaren flink populairder geworden.

Waar leg jij je handdoek neer?

De mooie stranden aan de Costa del Sol worden gekenmerkt door hun fijne zand en ondiepe water van hoge kwaliteit. Wie afreist naar dit Andalusische kustgebied, heeft een enorme keuze: stadsstranden, uitgestrekte zandstranden aan de populairste badplaatsen of juist die idyllische plekjes rond verborgen baaitjes. Wat het mooiste strand van de Costa del Sol is? Boek je ticket en ontdek het zelf!

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...