Nerja

Beleef in Nerja het échte Andalusië

Wie in Nerja zijn vakantie viert, doet dat in een bescheiden dorpje in het oosten van de Costa del Sol. Het zijn de vele stranden, bijzondere bezienswaardigheden en het authentieke centrum die bezoekers naar Nerja trekt, zowel vanuit Spanje als daarbuiten. Zoek je naar een rustige bestemming, kies dan voor een hotel, appartement of vakantiehuis in Nerja. Ondanks zijn schoonheid en 300 restaurants die de Andalusische keuken perfect vertegenwoordigen, is er van massatoerisme allesbehalve sprake.

Stranden zo divers als de gehele Spaanse kustlijn

Ga je naar Nerja op vakantie, dan zit je goed. De kustlijn telt maar liefst zestien kilometer, verdeeld over vijftien stranden die ook nog eens een enorme variatie weten te bieden. Zo zijn er stranden boordevol watersportactiviteiten, maar ook tussen de rotsen verborgen strandjes omheind door groen. Vooral deze zijn door de toeristen nog grotendeels onontdekt. Op deze strandjes in Nerja kun je ook heerlijk snorkelen. Het meest open en tevens grootste strand van de badplaats is Playa de la Calahonda.

Overnachten in Nerja? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Nerja bij deze reisorganisaties


Deze bezienswaardigheden mag je in Nerja niet aan je voorbij laten gaan

Verblijf je in Nerja aan de Costa del Sol, dan heb je ook genoeg bezienswaardigheden tot je beschikking. Het Balkon van Europa in het centrum van Nerja staat binnen Spanje zelf bekend als een van de mooiste uitzichtpunten. Je hebt er een breed uitzicht op de spectaculaire kustlijn. Ook de grotten van de badplaats, de Cueva de Nerja, zijn een absolute aanrader. In deze druipsteengrotten vind je ’s werelds langste en breedste stalactiet.

Wat is er te doen in de omgeving?

Ook rondom Nerja liggen meer dan genoeg bezienswaardigheden die het waard zijn het strand eens een dagje te laten voor wat het is. Wil je kennismaken met het onvervalste Andalusië? Bezoek dan eens een van de witte dorpjes die meer in het binnenland zijn gelegen, zoals het oude Moorse plaatsje Frigilana met zijn smalle kronkelstraatjes en typische, witte huisjes. Ook reis je van Nerja in Spanje eenvoudig naar grotere steden in de omgeving. De afstand tussen museumstad Málaga en Nerja bedraagt slechts ruim vijftig kilometer.

De beste periode om naar Nerja op vakantie te gaan

Boek je een hotel, appartement, camping of vakantiehuis in Nerja, dan hoef je je over het klimaat geen zorgen te maken. In de warme zomermaanden zorgt de zeewind voor een verkoelend briesje. Boek je in het voor- of najaar een last minute bij TUI of een andere reisaanbieder, dan kun je nog steeds genieten van de zon en lenen de temperaturen zich perfect voor culturele uitstapjes of een dagje natuur. Dankzij het fijne klimaat overwinteren veel Europese toeristen in dit gebied.

Een hotel, appartement of vakantiehuis in Nerja

In Nerja is absoluut geen sprake van massatoerisme, maar toch zijn er voldoende hotels en andere accommodaties. De hotels bieden doorgaan flinke luxe en beschikken vrijwel altijd over een zwembad. Wil je meer privacy, dan is een appartement een goede keuze. Een vakantiehuis in Nerja huren kan natuurlijk ook, zo kun je helemaal je eigen plan trekken. Ook telt deze regio van de Costa del Sol diverse campings. Deze zijn vooral populair onder bezoekers met kinderen en personen die van outdooractiviteiten houden.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...