Marbella

Ontdek het ware karakter van glamoureus Marbella

Marbella staat zowel in Spanje als daarbuiten bekend als de meest mondaine badplaats van heel Andalusië. De plaats ligt tussen Málaga en Gibraltar in en zo is een verblijf in Marbella, in een hotel, appartement of ander accommodatietype, een mooie uitvalsbasis voor dagtripjes in de omgeving. Als je bij  het helderblauwe zeewater weg bent te krijgen, natuurlijk! Een reis naar Marbella is in tegenstelling tot vroeger een vakantie die voor iedere portemonnee weggelegd is.

Van boerendorpje tot glanzende parel van de Costa del Sol

Al in de Romeinse tijd bestond Marbella. De sporen daarvan kun je nog steeds in het oude centrum terugvinden. Alhoewel Marbella toentertijd niets meer dan een boerendorpje was en de kustplaats zelfs nog in de negentiende eeuw arm was, is dat nu geheel anders. Al voor de Tweede Wereldoorlog werden er hotels gebouwd om toeristen naar Marbella in Spanje te trekken. In de jaren vijftig en zestig was Marbella vooral een vakantie bestemming voor sterren en andere rijken. Nu vind je in Marbella een hotel binnen iedere prijsklasse.

Overnachten in Marbella? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Marbella bij deze reisorganisaties


Marbella: badplaats rijk aan 23 (!) stranden

Dat Marbella binnen Spanje tot de populairste vakantiebestemmingen behoort, kan grotendeels verklaard worden door zijn stranden. Aan de in totaal 27 kilometer lange kustlijn kun je uit 23 verschillende stranden kiezen. Veel bezitten de Blauwe Vlag. Bounty Beach is een van de hipste stranden van de Costa del Sol en behoort net als Playa del Alicate tot de meest geliefdeBij die laatste vind je ook talrijke bars en restaurants, net als faciliteiten als douches en toiletten.

Wie in Marbella in een hotel verblijft, wordt geheel in de watten gelegd

Passend bij zijn status biedt Marbella je een ruim aanbod aan luxe (all inclusive) vier- en vijfsterrenhotels. Zeker wanneer je rond de luxe jachthaven Puerto Banus verblijft, kijk je je ogen uit. In Marbella wordt een hotel doorgaans gekenmerkt door ruime en comfortabele kamers, luxe en een ruim aanbod aan faciliteiten. Zoals gezegd zijn er echter ook budgethotels -zelfs in het centrum-, net als appartementen, campings en caravanparken. Voor optimale privacy kies je een vakantiehuis.

Dit zijn in Marbella bezienswaardigheden om niet te missen

Boek je bij TUI, Sunweb of een andere reisaanbieder een last minute naar Marbella voor een vakantie om nooit te vergeten? Als je je afvraagt wat er te doen is in deze badplaats, dan is het antwoord: meer dan genoeg! In het oude centrum, Casco Antiguo, is het heerlijk verdwalen in de wirwar van straatjes. Bekijk er de Iglesia de la Encarnacion en Plaza de los Naranjos, of wandel door Parque La Alameda.

In Marbella is een vakantie pas compleet als je Spanje ook proeft

Zelfs als je op all inclusive basis in een hotel verblijft móet je echt een keer de stad in voor een hapje en een drankje. Voor locals is het o, zo belangrijk. Schuif bijvoorbeeld aan in een typisch Spaanse bodega, waar je kunt genieten van tapas en Spaanse wijnen. Doe je dat in Puerto Banus, de adembenemende jachthaven van de badplaats, dan voel je het mondaine karakter van Marbella op zijn best. Een avondje uit in de oude stad is echter net zo leuk.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...