Fuengirola

Op vakantie naar Fuengirola: levendige badplaats met authentiek karakter

Op slechts 25 kilometer afstand van het internationale vliegveld van Málaga vind je Fuengirola: oorspronkelijk een vissersdorpje maar vandaag de dag een levendige badplaats vol vertier. Gelukkig wel een badplaats die veel van zijn schilderachtige karakter heeft weten te behouden. Fuengirola is zowel binnen Spanje als daarbuiten populair als zonbestemming. Zijn gezellige centrum, golfbaan en vele activiteiten voor kinderen maken het een compleet vakantieoord. Verblijven in Fuengirola doe je in een hotel, appartement, vakantiehuis of op een camping in de omgeving.

Zeven kilometer zandstrand aan je voeten

Fuengirola in Spanje telt zeven kilometer ononderbroken zandstrand. Zijn boulevard strekt zich uit over de gehele lengte van de stranden en behoort zo tot de langste promenades van het land. Maak tijdens je vakantie in Fuengirola dus zeker eens een wandeling. Het populairste van de in totaal zeven stranden is Playa de los Boliches, dat vlak bij de jachthaven ligt. Behalve de vele faciliteiten die je er treft, staat dit strand ook bekend om zijn hoge waterkwaliteit. Watersportactiviteiten kun je in Fuengirola op alle stranden beoefenen.

Overnachten in Fuengirola? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Fuengirola bij deze reisorganisaties


Bezienswaardigheden in Fuengirola

Wil je het zonnebaden eens een dagje verruilen voor cultuursnuiven? Bezoek dan zeker het Castillo Sohail, ook wel het Kasteel van Fuengirola genoemd. Het tiende-eeuwse Moorse bouwwerk is gratis te bezoeken en geeft je, dankzij zijn hoge ligging, een prachtig uitzicht over zee. Behalve dit zo kenmerkende symbool van de stad is ook Plaza de Constitucion de moeite waard. Vooral in de avond heerst er een gezellige sfeer. In het midden van dit bekendste plein van Fuengirola staat zijn belangrijkste kerk: de Parroquia de Nuestra Seňora.

Vanuit Fuengirola het karakteristieke Andalusië ontdekken

Tijdens je vakantie in Fuengirola kun je je accommodatie natuurlijk ook eens een dagje verlaten om een leuk uitstapje in de omgeving te maken. Het middeleeuwse Ronda, prachtig gelegen tussen steile klippen, ligt niet ver bij de badplaats vandaan. Het echte Andalusië proeven doe je met een bezoek aan bergdorpjes in het binnenland. Mijas is daar een voorbeeld van. Natuurlijk kun je ook een dagje naar de gezellige havenstad Málaga gaan.

Verblijf in Fuengirola in een hotel, appartement of vakantiewoning

Fuengirola behoort in Spanje tot de badplaatsen waar het een bezoeker aan niets ontbreekt. Accommodaties zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er de basic, kleinschalige familiehotels, maar is in Fuengirola een all inclusive hotel met vijf sterren ook zo gevonden. Natuurlijk behoort een vakantiehuis of een appartement in Fuengirola ook tot de mogelijkheden. De meeste accommodaties werden in de jaren zeventig en tachtig gebouwd, maar dankzij een grondige make-over voldoen ze aan de kwaliteits- en esthetische vereisten van toeristen vandaag de dag.

Het hele jaar door een fijne zonbestemming

Bij reisorganisaties als TUI of Sunweb ben je aan het juiste adres voor een vakantie naar de Zuid-Spaanse zon. Niet alleen gedurende de zomermaanden, maar het hele jaar. Fuengirola in Spanje mag net als de rest van de Costa del Sol op meer dan 320 dagen zon per jaar rekenen. Uiteraard is het klimaat buiten de zomermaanden minder stabiel, maar de temperaturen zijn nog steeds erg aangenaam. Niet voor niets kiezen velen er zelfs voor om aan de Zonnekust te overwinteren.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...