Estepona

Op vakantie naar Estepona, het allermooiste stadje van Zuid-Spanje

Estepona staat in Spanje bekend als de Tuin van de Costa del Sol. Dit heeft het kustplaatsje aan zijn kleurrijke karakter te danken. Behalve de vele bloemen die Estepona sieren, zijn hier ook diverse historische monumenten te vinden en lijken de visrestaurants en tapasbars wel ontelbaar. Ondanks het feit dat bijna een kwart van de bevolking van niet-Spaanse komaf is -vele Europese zonaanbidders hebben zich hier permanent gevestigd- heeft Estepona zijn authenticiteit behouden. Huur in Estepona een hotel, appartement of vakantiehuis en geniet!

De bijzondere sfeer van Estepona

Tijdens een vakantie in Estepona zul je betoverd raken door de charmante witte huisjes en hun vele gekleurde bloempotten. Alsof dat nog niet genoeg was, vind je in het centrum ook muurtekeningen van bloemen. Een groot deel van de straten is alleen voor voetgangers bestemd. Ook op dit punt weet Estepona zich binnen Spanje te onderscheiden. Een wandeling door het centrum is al een beleving op zich. Behalve over de muurschildering zul je je in Estepona ook verbaasd weten door de sculpturen die over het stadje zijn verspreid.

Overnachten in Estepona? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Estepona bij deze reisorganisaties


Op naar het strand!

Verblijf je in Estepona in een hotel, vakantiehuis of een van de vele appartementen? Het strand zul je altijd binnen handbereik hebben. De kustlijn van Estepona is 21 kilometer land en telt 16 verschillende stranden. Deze zijn allemaal zeer verschillend, zowel wat betreft afmeting als de daar aanwezige faciliteiten betreft. De strandboulevard is enkele kilometers lang. Aan de westkust van de badplaats vind je het gezellige haventje Estepona Marina.

Bezienswaardigheden

Wie denkt dat de Costa del Sol uitsluitend voor een zonvakantie is bedoeld, heeft het mis. Tijdens een vakantie in Estepona zal het stadje je het tegendeel bewijzen. Bezoek er bijvoorbeeld het archeologisch museum, wandel langs de ruïnes van het Moorse kasteel Estebuna -waar Estepona zijn naam aan te danken heeft- en breng een bezoekje aan de stierenarena. Zorg er ook voor dat de Santa Maria de los Remedios kerk niet aan je aandacht ontsnapt. Deze vijftiende-eeuwse kerk vind je op de Plaza de San Francisco. Met kinderen ga je naar themapark Selwo Avenura.

Vanuit Estepona meer van Spanje ontdekken

Ook in de directe omgeving van de badplaats is meer dan genoeg te beleven. Golfers zijn er op de prachtige golfbaan helemaal in hun element, terwijl wandelaars de tijd van hun leven meemaken in de bergen van Los Reales. Al rondrijdend door het binnenland van Andalusië kom je ook diverse witte dorpjes tegen die zo karakteristiek zijn voor de streek. Breng ook zeker eens een bezoekje aan havenstad Málaga. Als je tijd in overvloed hebt, bezoek je de Rots van Gibraltar of maak je de oversteek naar het Afrikaanse continent.

Estepona heeft een hotel voor elke vakantieganger

In Estepona is een hotel zo gevonden. De accommodatiemogelijkheden worden tot op de dag van vandaag voortdurend uitgebreid. De meest luxe hotels bevinden zich vlak buiten het stadje, terwijl je direct aan de kustlijn of meer richting het centrum in hotels en appartementen van de meest uiteenlopende prijsklassen kunt verblijven. In het oude stadje zelf vind je ook een paar hostels. Hotel Splashworld Playa Estepona is met zijn waterparken het geschiktste hotel voor gezinnen.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...