Hotels aan de Costa del Sol

Hotels aan de Costa del Sol voor elke portemonnee

Aan de Costa del Sol is een hotel eenvoudig gevonden. De Zuid-Spaanse kuststreek is een absolute favoriet onder zonaanbidders uit heel Europa, maar ook daarbuiten. De regio is dan ook helemaal gericht op  bezoekers van alle leeftijden. Het Vik Gran Hotel aan de Costa del Sol mag jaarlijks op veel bezoek rekenen, net als hotel Meliá dat aan de Costa del Sol tot de beste viersterrenhotels behoort. Naast deze luxe hotels, waarvan er zich veel in Marbella bevinden, zijn tal van accommodaties ook geschikt voor een budgetvakantie.

De meest geliefde badplaatsen van de Zonnekust

Hebben we het over de mooiste badplaatsen aan de Costa del Sol om een hotel te boeken, dan hebben we het natuurlijk ook over Marbella, dat de Spanjaarden ook wel het ‘Ibiza van het vasteland’ noemen. Vijfsterrenhotels vind je hier in overvloed. Het Vik Gran Hotel aan de Costa del Sol en hotel Meliá aan de Costa del Sol bevinden zich in Torremolinos, de populairste badplaats aan deze kustlijn. In Málaga verblijf je in een grote stad en badplaats in één. Kleinschalige hotels vind je vooral in rustige bestemmingen als Nerja of Estepona.

Hotels in Torremolinos

Hoewel hotel Meliá binnen de Costa del Sol tot de toppers onder de viersterrenhotels behoort, moet zij die faam in Torremolinos met nog een hotel delen: Het Smy hotel aan de Costa del Sol, tien minuten buiten Torremolinos, ligt vlak aan een door palmbomen gesierde gouden zandstrand. Ook het all inclusive Hotel Riu is binnen de Costa del Sol een begrip. Deze ligt aan de Paseo Maritimo en staat bekend om de ongeëvenaarde gastronomische beleving die het biedt.

Het traditionele Spanje proef je in Carihuela

Terwijl Torremolinos tot de populairste badplaatsen aan deze zonnige Spaanse kust behoort, is binnen Torremolinos Carihuela de populairste wijk om in te verblijven. Hotels in Carihuela aan de Costa del Sol zijn ideaal voor degenen die liever van het traditionele Spanje proeven. De oude visserswijk heeft een authentieke uitstraling en telt vele visrestaurants. Verblijf je aan de Costa del Sol in een hotel in Carihuela? Maak dan ook eens een wandeling naar het nabijgelegen Benalmádena.

De populairste hotels aan de Costa del Sol

De populairste hotels van de Costa del Sol zijn, jawel, het al eerder genoemde hotel Meliá en het Vik Gran Hotel. Hotel Meliá ligt direct aan de boulevard van Torremolinos en biedt jou als gast op zijn dak een prachtig zwembad en Bali bedden. In de spa van dit hotel krijgt ontspannen een geheel nieuwe dimensie. Het Vik Gran Hotel aan de Costa del Sol ligt tussen Fuengirola en Marbella in. In alle kamers geniet je van zeezicht.

Kindvriendelijke accommodaties

Vier jij je vakantie met je gezin en ben je op zoek naar een kindvriendelijk hotel aan de Costa del Sol? Daarnaar hoef je niet lang te zoeken. Aan de Zonnekust vind je namelijk een breed aanbod aan familiehotels. De stranden lopen er langzaam af in zee en in de directe omgeving is er voor de kleinste vakantiegangertjes meer dan genoeg te beleven. Met een kindvriendelijk hotel aan de Costa del Sol ben je verzekerd van een geslaagde vakantie voor het hele gezin.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...