Campings aan de Costa del Sol

Aan de Costa del Sol vind je altijd een camping naar je hart

Campings aan de Costa del Sol bevinden zich doorgaans aan of dicht bij de kust. De driehonderd kilometer tellende kustlijn is een topbestemming voor zon- én cultuurliefhebbers, maar ook voor kampeerfanaten. Een camping in Spanje aan de Costa del Sol is dan ook zo gevonden. Het grootste deel daarvan is van alle gemakken voorzien. In de omgeving van de camping, of je nu op een basic of een luxe camping aan de Costa del Sol verblijft, is voor jong en oud altijd van alles te beleven.

Huur een accommodatie op een van de campings aan de Costa del Sol

Veel mensen vertrekken met hun eigen tent, caravan of camper naar een camping in Spanje aan de Costa del Sol. Beschik je niet over je eigen slaapplaats? De Zuid-Spaanse kuststrook telt ook een ruim aantal campings waar je een accommodatie kunt huren. Zo kun je in de Costa del Sol ook op een camping verblijven die stacaravans en chalets aanbiedt. Deze zijn compleet ingericht en beschikken over een eigen terras.

Met kinderen kamperen aan de Costa del Sol

De Zonnekust is voor gezinnen met kinderen een ideale bestemming. Veel campings aan de Costa del Sol zijn ingericht op de kleine vakantiegangers. Voorzieningen zoals speeltuinen, animatie en zwemparadijzen zorgen ervoor dat de kids zich optimaal vermaken. In de omgeving zijn veel leuke uitstapjes mogelijk: dolfijnen spotten, krokodillenparken, waterpretparken en voor de wat oudere kinderen watersporten. Ook de kastelen in de omgeving vinden ze vaak reuzespannend.

Laat je in de watten leggen op een luxe camping aan de Costa del Sol

Houd je van de vrijheid van kamperen, maar wil je wat comfort betreft niet inleveren? Kies dan voor een luxe camping aan de Costa del Sol. In Spanje bestaan deze in alle soorten en maten. Een verblijf op een luxe camping aan de Costa del Sol betekent glamoureus kamperen: kamperen in een unieke en luxe accommodatie met alle voorzieningen die je je maar wenst, inclusief je eigen sanitair en vaak terras.

Eén met de natuur op een camping in het binnenland

Wie in de Costa del Sol niet per se op een camping aan zee wil verblijven, trekt meer landinwaarts. Daar tref je meerdere natuurcampings die zich vooral met hun knusheid en kleinschaligheid van andere campings weten te onderscheiden. Vaak liggen ze in (ongerepte) natuurgebieden. Welke faciliteiten er aanwezig zijn, verschilt per camping. Doordat je midden in de natuur verblijft, geniet je maximaal van de flora en fauna om je heen. En daarvan is er aan de Costa del Sol genoeg!

Stad en strand: Málaga combineert het beste van beide werelden

Wil je aan de Costa del Sol een zonvakantie vieren, maar eens iets anders dan een badplaats? Kies dan voor een plek je op een camping in Malaga: de Costa del Sol, maar dan net anders. De stad heeft een ruim aanbod grote én kleine campings. Je hebt er een heerlijk stadsstrand tot je beschikking en zo kun je tijdens je vakantie het beste van beide werelden combineren. Een camping in Spanje aan de Costa del Sol betekent in Málaga een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes van allerlei aard.

Handige tips & blog

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...