De hoogtepunten van de Costa del Sol

De hoogtepunten van de Costa del Sol

spanje -

De Costa del Sol telt meer bezienswaardigheden dan je voor mogelijk hield

Hebben we het over de populairste vakantiebestemmingen van Spanje, dan staat de Costa del Sol zeker in de top. Niet alleen vanwege haar aangename klimaat en gouden zandstranden, maar ook vanwege de natuur, cultuur en historie. Zo heeft het drukke Torremolinos bezienswaardigheden van historische waarde en herbergt het mondaine Marbella in zijn oude centrum bezienswaardigheden die je daar waarschijnlijk niet had verwacht. Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Fuengirola, Benalmádena en andere badplaatsen? Wij zetten er enkele voor je op een rijtje.

Bezienswaardigheden uit de Moorse en de Romeinse tijd

Niet alleen nu, ook vroeger was de Costa del Sol een gewilde regio. Nu vooral vanwege zijn klimaat, vroeger vanwege zijn ligging. In de Costa del Sol tref je dan ook bezienswaardigheden uit zowel de Romeinse als de Moorse periode. Aan en in de omgeving van de Zonnekust komt de historie tot leven. Bezoek bijvoorbeeld Alcazaba en Gibralfaro in Málaga, het rond de rivier Guadalevin gebouwde sprookjesachtige Ronda en het Alhambra in Granada. Om die laatste goed te bekijken, heb je zeker een dag nodig.

De leukste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol

Andalusische natuurgebieden

Niet alleen ben je voor cultuur en historie aan het juiste adres aan de Costa del Sol, de Spaanse kuststreek heeft ook enkele natuurparken die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Zo behoort ook Sierra de las Nieves voor bezoekers van de Costa del Sol tot de bezienswaardigheden die zij niet aan zich voorbij mogen laten gaan. In dit biosfeerreservaat wonen talloze berggeiten en ruim 120 vogelsoorten. Ook de Sierra de Grazalema en het Torcal de Antequera behoren voor natuurliefhebbers tot de absolute musts.

Dit zijn in Torremolinos de top bezienswaardigheden

Torremolinos heeft heerlijke stranden, maar ook zijn boulevard, de Paseo Maritimo, mag niet gemist worden. Eigenlijk kun je wel zeggen dat deze in Torremolinos ook tot de bezienswaardigheden behoort. Wandel ook eens door het stadspark met zijn verschillende kunstobjecten en vijver met roeibootjes. Ook Molino de Batán, de botanische tuin van de badplaats, behoort in Torremolinos tot de bezienswaardigheden waarvoor je een middagje strand best eens wilt inruilen. Net als Casa de los Navajas trouwens, een prachtig gebouw met veel Moorse invloeden.

De historische bezienswaardigheden van Fuengirola

Fuengirola was ooit een klein vissersdorp. Zijn eeuwenlange historie werd in 1970 tijdens de aanleg van een spoorlijn ontdekt. De Romeinse sporen die hiermee bloot kwamen te liggen, behoren dan ook tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Fuengirola. Behalve dit openluchtmuseum behoren ook het Plaza de la Constitución en Castillo Sohail tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Fuengirola. Met kinderen bezoek je BioParc Zoo in het centrum van de badplaats.

Marbella kent bezienswaardigheden die cultuurliefhebbers doen glimlachen

Dat Marbella garant staat voor een luxueuze strandvakantie, dat weten de meesten wel. Wat minder bekend is, is dat Marbella bezienswaardigheden telt waarvoor cultuurliefhebbers warmlopen. Net als dat zich in Fuengirola en Benalmádena de bezienswaardigheden zich vooral in het centrum bevinden, geldt dat in Marbella voor zijn bezienswaardigheden ook. In het oude centrum Caso Antiguo met zijn Romeinse overblijfselen is het heerlijk verdwalen. Het Plaza de los Naranjos en het Parque La Alameda zijn enkele van de hoogtepunten.


Handige reistips & deals

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...