Overwinteren aan de Costa del Sol

spanje

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemmingen: Cyprus, Malta, de Portugese Algarve maar natuurlijk ook de Spaanse costa’s. Overwinteren in Spanje doen velen aan de Costa del Sol, de Zonnekust. Vanuit Nederland vlieg je in slechts drie uur naar het vliegveld van Málaga, de zon is dus binnen handbereik! Je kunt zowel in een vakantiewoning als in een appartement aan de Costa del Sol overwinteren. Overwinteren aan de Costa del Sol is bij een particulier vaak nog goedkoper.

De veelzijdigheid van Andalusië in de wintermaanden

Een groot deel van de mensen dat gaat overwinteren in Spanje, kiest voor de Costa del Sol. Dit zuidelijke stukje Spanje heeft elke toerist wel te bieden wat hij zoekt. Wie besluit om in een appartement aan de Costa del Sol te overwinteren, kan rekenen op prachtige kustlijnen waar de zon ook dan volop schijnt, eeuwenoude steden met historische overblijfselen, natuurgebieden en witte dorpjes die de sfeer van Andalusië uitademen. Overwinteren in Spanje aan de Costa del Sol betekent genieten van dit alles, maar dan met alle rust en ruimte om je heen.

Waarom is overwinteren in Spanje en vooral de Costa del Sol zo’n goed idee?

Of je je winterverblijf nu bij een reisorganisatie boekt of besluit te gaan overwinteren aan de Costa del Sol bij een particulier, je plukt van die maanden in Zuid-Spanje altijd dezelfde vruchten. De dagen daar kennen meer zonuren en dat betekent dus meer van die broodnodige vitamine D. De lichtere dagen doen je ook goed wanneer je bekend bent met die beruchte winterdip. Bovendien zijn de temperaturen aangenaam, maar niet té hoog. Je kunt dus ook een actieve vakantie houden. Ook liggen de prijzen natuurlijk veel lager.

Het klimaat aan de Costa del Sol

De in het bijna uiterste puntje van Spanje gelegen Costa del Sol kent een aangenaam mediterraan klimaat. Dat betekent dat je er in de zomers kunt rekenen op stabiele warmte en droogte en dat de wintermaanden zacht zijn. Alhoewel je tijdens het overwinteren aan de Costa del Sol best eens een regenbuitje zult meemaken, blijft de neerslag zeer beperkt. Ga je in een vakantiewoning of appartement aan de Costa del Sol overwinteren, dan kun je zelfs op de koudste maanden van het jaar op temperaturen tussen de 15 en 20 graden rekenen.

Overwinteren aan de Costa del Sol bij een particulier

Wie wil gaan overwinteren aan de Costa del Sol heeft de keuze uit een ruim accommodatieaanbod. Vooral appartementen zijn er in overvloed. Wintertarieven gelden doorgaans vanaf november. Houd ook in de gaten of de vastgelegde tarieven in- of exclusief gas, water en elektriciteit zijn. Door te gaan overwinteren aan de Costa del Sol bij een door een particulier verhuurd appartement kun je op de prijs besparen. Voor vierhonderd euro per maand moet je wel een redelijk verblijf kunnen vinden. Voor vakantiewoningen betaal je uiteraard meer, zeker wanneer deze over extra’s beschikken.

Over: sander

Fly Drive deals


Handige reistips & deals

overwinteren costa del sol

Overwinteren aan de Costa del Sol

Zie jij het helemaal niet zitten om die druilerige herfst en koude winter weer te moeten doorstaan? Binnen Europa bestaan enkele heerlijke overwinterbestemming...